Transcendental Meditation

Norway: Learn Transcendental Meditation (TM)

Transcendental Meditation in Norway: Teachers and TM Centers

National website: click here
Maharishi-stiftelsen (org.nr: 990318131), Gamlehaugen 20, 5230 Paradis, Norge

Local TM Centers

Nasjonalt kontor i Bergen

Tore Mjøs
Autorisert lærer i Transcendental Meditasjon, erfaring som gründer og tidligere toppidrettsutøver. Har erfaring med større prosjekter med Transcendental Meditasjon i Norge og Internasjonalt. Tore er også utdannet som Ayurvedisk konsulent og har erfaring med mental trening i mange år. Han har 28 års erfaring som lærer i Transcendental Meditasjon og har lært TM til bedrifter, leger, skoleprosjekter i utlandet og holdt individuelle kurs for utallige mennesker i Norge og internasjonalt. Tore Mjøs Nasjonal direktør tore@maharishi.no Tlf: 94 100 100

tore.mjos@tm.org
Tlf: 94 100 100

Oslo

Thomas Reinholdt
Autorisert TM lærer, Fallskjermjeger, Siviløkonom og Jurist og har praktisert TM i 17 år.oslo transcendentale meditation tm norge Thomas-Reinholdt

treinholdt@tm.org
Tlf: 99 55 30 95

Oslo – Majorstua

Brede Ohnstad
Autorisert TM lærer,

bohnstad@tm.org
Tlf: 411 08 459

laerer meditasjon oslo bergen ostfold tm

Østfold

Ove Erik Storhaug

ostorhaug@tm.org
Tlf: 950 82 894

Buskerud/Vestfold/Telemark

Thomas Reinholdt

treinholdt@tm.org
Tlf: 99 55 30 95

Trønderlag

Tore Mjøs

tore@maharishi.no
Tlf: 94 100 100

tm meditasjon norge norway laerer teacher kurssen thor gunnar hansenSørlandet

Thor Gunnar Hansen

tgh@nordic-backup.no
Tlf: 382 62 777

Stavanger

Svend Jensen

svjen@yahoo.dk

Nord Norge

Tore Mjøs

tore@maharishi.no
Tlf: 94 100 100

tm laerer teacher norway stavanger brenna

Hedmark/Oppland

Katerine Brenna

kbrenna@tm.org
Tlf: 907 37 846

Kursstruktur Transcendental Meditasjon

Transcendental Meditasjon læres i 7 trinn:

Trinn 1: Orienterende foredrag

På et gratis og uforpliktende orienterende foredrag får du mer utfyllende informasjon om Transcendental Meditasjon (TM) teknikken. Vi forklarer hvilket utbytte du kan få ved å praktisere Transcendental Meditasjon både for din mentale og fysiske helse, relasjonene dine og hvordan teknikken bidrar til fred. I tillegg vil vi besvare spørsmål du måtte ha om teknikken.(ca. 1 time – gratis)

Orienterende foredrag holdes regelmessig på flere steder i landet. Personlige presentasjoner er også mulig etter avtale.

Trinn 2: Forberedende foredrag

Hvordan TM teknikken virker, hvorfor teknikken er enkel å lære og uanstrengt og praktisere. Hvordan teknikken er forskjellig fra andre typer meditasjon og opprinnelsen til teknikken. (ca. 45 minutter)

Trinn 3: Personlig intervju

I det personlige intervjuet går vi mer inn på dine spesifikke behov og besvarer eventuelle personlige spørsmål.(10-15 minutter)

Vanligvis gjennomføres trinn 1-3 på samme dagen.

De neste trinnene (4-7) gjennomføres over 4 påfølgende dager.

Trinn 4: Personlig instruksjon

En-til-en instruksjon med en autorisert TM lærer. (1-2 timer)

Trinn 5: Førstedags veiledning (gruppemøte)

Bekreftelse av rett praksis og videre instruksjon (1,5-2,5 timer)

Trinn 6: Andredags veiledning (gruppemøte)

Forståelse av TM teknikkens utøvelse basert på personlig erfaring (1,5-2,5 timer)

Trinn 7: Tredjedags veiledning (gruppemøte)

Forståelse av høyere bevissthetstilstander. (1,5-2,5 timer)

Hvor mye koster det å lære Transcendental Meditasjon?

Kursene våre varer 15-20 timer.

Kursavgift voksen: 11.800 kr.

Kursavgift fulltidsstudent: 5.900 kr.

Familiepris hvor alle lærer samtidig: 17.700 kr.

Barneteknikk (for barn under 10 år): 2.700 kr.

Vi har avtale med Cresco slik at det er mulig å få inntil 9 måneders betalingsutsettelse for kr. 425. Dette gjør at man kan betale ned et ordinært kurs med kr. 1311 per måned i 9 måneder utover de kr. 425 man betaler til å begynne med.

Gjennom vår kursstruktur på 7 trinn og 3,5 måneder med oppfølging etter dette, så er du garantert å lære TM teknikken.

4 Måneders Oppfølgning

Når du har gjennomført de 7 første trinnene av kurset, så har du den både den nødvendige erfaringen og intellektuelle forståelsen for å praktisere Transcendental Meditasjon teknikken på egenhånd.

I løpet av de første 4 månedene etter at du har gjennomført de første 7 trinnene er det ytterligere 4 møter på ca. 2-2,5 timer med oppfølgning og gruppeveiledning. Inkludert i kursprisen er også personlig meditasjonsveiledning etter behov. Når vi tilbyr kurs utenfor våre sentre, så kan oppfølgningsperioden vare lengre enn 4 måneder ettersom oppfølgningene skal passe både for lærer og elever.

Støtte

Alle som gjennomfører kurs hos oss får tilbud om fellesmeditajoner, meditasjonsveiledning, videregående teknikker og kunnskapsforedrag for å få dypere erfaringer og raskere utvikling av bevisstheten.

Dersom du tidligere har praktisert Transcendental Meditasjon og ønsker å friske opp kunnskapen om teknikken, så tilbyr vi meditasjonsveiledninger etter avtale med våre sertifiserte lærere. Ta direkte kontakt med ditt nærmeste senter/lærer.

Hva skjer?

Transcendental Meditasjon gir sinnet en naturlig og enkel mulighet til å transcendere tanker (dvs. gå bakenfor tankenes område) og erfare en tilstand av hvilefylt årvåkenhet. Denne hvilefylte erfaringen av transcendens fornyer sinn og kropp og fører til en rekke fordeler i hverdagen.

 

Hvordan Transcendental Meditasjon er forskjellig fra andre teknikker?

Transcendental Meditasjon er unik. Teknikken er helt fundamentalt forskjellig fra andre meditasjonsformer eller andre former for avslapning. En ny studie av hjernens aktivitet under meditasjon, som ble publisert i tidsskriftet Consciousness and Cognition identifiserer tre grunnleggende meditasjons-former: fokusert oppmerksomhet (konsentrasjon), åpen manøvrering av sinnet “mindfullness” (form for observasjon) og automatisk selv-transcendering – en ny kategori som introduseres av forfatterne som beskriver Transcendental Meditasjon.

Hvordan virker Transcendental Meditasjon?

Sinnet vårt er konstant aktivt fra det øyeblikket vi våkner til vi sovner.

Transcendental Meditasjon tillater oss å erfare finere nivåer av sinnet og etter hvert transcendere (erfare et område i sinnet uten tanker). Dette betyr å erfare de finere nivåer av tanken for så å erfare ren bevissthet, tankens kilde – området for uendelig kreativitet og intelligens. Dette er en tilstand av hvilefylt årvåkenhet som gir dyp hvile og oppfrisker kropp og sinn.

Erfar dyp hvile

Vitenskapelig forskning på Transcendental Meditasjon dokumenterer at teknikken gir dyp hvile, en av flere indikasjoner på dette er at man ser en betydelig økning i basal hudmotstand (indikasjon på dyp hvile) sammenlignet med normal hvile med øynene lukket. Forskningen viser også redusert pustefrekvens og redusert nivå av plasma laktose som også indikerer dyp hvile og avslapning.

Styrk din helse gjennom forebygging

Transcendental Meditasjon oppliver kroppens indre intelligens ved å livliggjøre dens opprinnelige evne til å helbrede seg selv. Ved å la kropp og sinn få tilgang til kilden i naturens intelligens, dypt inni oss selv, vil Transcendental Meditasjon skape betydelige forbedringer i ethvert område av livet. TM har en svært positiv virkning mentalt, fysisk, sosialt og kollektivt.

Transcendental Meditasjon – en enkel mental teknikk

Alle kan praktisere Transcendental Meditasjon.

Transcendental Meditsjon er en enkel mental teknikk, som gir oss en unik hvile i kropp og sinn. Teknikken gjør at aktiviteten i sinnet roer seg ned på en naturlig måte inntil sinnet er helt rolig, men samtidig årvåkent. Teknikken gjør at stress og tretthet løser seg opp på en naturlig måte som igjen resulterer i mer energi, klarhet og glede i livet.

som kun tar 20 minutter

Transcendental Meditasjon tar kun 20 minutter, to ganger daglig, hvor vi sitter komfortabelt med øynene lukket. Teknikken kan praktiseres hvor som helst, til og med på toget. Mennesker oppdager ofte at den ekstra energien og klarheten som oppnås gjennom anvendelse av Transcendental Meditasjon, sparer dem for tid på en effektiv og rasjonell måte.

 

og umiddelbart gir deg en bedre følelse

Langtidsvirkningene av regelmessig utøvelse av Transcendental Meditasjon øker etter hvert, men nye mediterende merker ofte umiddelbart at de føler seg bedre. Transcendental Meditasjon krever ingen spesifikk livsoppfatning, væremåte eller livsstil. Transcendental Meditasjon er ikke en religion – det er kun en mental teknikk.

Hva er transcendering

Når vi praktiserer Transcendental Meditasjon, erfarer vi en tilstand hvor sinnet er helt rolig samtidig som det er årvåkent

Transcendere betyr å gå bortenfor. Når sinnet har gått bortenfor all mental aktivitet, er dette en erfaring av det indre selvet som er en erfaring av absolutt stillhet og ro, transcendental bevissthet.

Spørsmål og svar om Transcendental Meditasjon

Hvor mye tid tar det?20 minutter to ganger om dagen mens man sitter behagelig med øynene lukket. Flere og flere erfarer at det ekstra overskuddet og klarheten i sinnet som Transcendental Meditasjon gir, gjør at de sparer tid på å meditere.

Kan alle lære? Jeg klarer ikke å ha ro i sinnet.Alle kan lære Transcendental Meditasjon. Teknikken gjør at tankeaktiviteten roer seg ned på en naturlig måte, inntil det blir helt stille, mens du samtidig er våken. Det er veldig enkelt.

Tar det lang tid før jeg merker fordelene av meditasjonen?Nei. Nye utøvere av Transcendental Meditasjon merker ofte en effekt nesten umiddelbart etter at de er ferdig med de første 7 stegene. De langsiktige fordelene av meditasjonen er akummulative. Det vil si at man får mer og mer utbytte av meditasjonen jo mer regelmessig man er over tid.

Hvor kommer Transcendental Meditasjon fra? Kunnskapen om Transcendental Meditasjon har blitt bevart i sin renhet i den Vediske tradisjonen i India – verdens eldste kunnskapstradisjon. Denne kunnskapen har blitt overlevert fra læremester til læremester gjennom tusener av år.
For omtrent 50 år siden introduserte Maharishi Mahesh Yogi, som representerte den vediske kunnskapen i vår tid, Transcendental Meditasjon til verden slik at mennesker over hele verden nå kan oppnå høyere bevissthetstilstander og mer positivitet i livene sine. Når vi i dag lærer bort Transcendental Meditasjon så følger vi den samme opplæringsprosedyren slik som den alltid har vært i sin opprinnelige form. Dette gjøres for å bevare renheten i kunnskapen og dermed effektiviteten av teknikken.

Vil jeg bli så rolig at jeg ikke bryr meg? Nei. Mennesker med ansvarsfulle stillinger som begynner med Transcendental Meditasjon erfarer mer indre ro. På grunn av dyp hvile som fjerner stress. Dette gir mer klarhet, kreativitet og overskudd. I tillegg til en rekke helsefordeler, bedre relasjoner og økt tilfredshet på jobb og privat.

Må jeg lese en hel masse?Ikke i det hele tatt. Utøvelsen av Transcendental Meditasjon krever ingen mental anstrengelse. Alt du trenger å vite, blir forklart på en enkel måte under kurset.

Vil det forstyrre min nåværende tro?Nei. Transcendental Meditasjon er en enkel teknikk som bidrar til avslapning, løser opp stress og gir fysisk og mental energi. Utøvelsen forstyrrer ikke en eksisterende tro, men man oppdager at regelmessig meditasjon gir klaret og perspektiv til våre høyeste ønsker og mål i livet.

Jeg har en sykdomshistorie. Er det trygt for meg å meditere?Ja, det er helt trygt. Vi anbefaler selvfølgelig at du fortsetter å følge legens anbefalinger. Et økende antall leger og helsepersonell både praktiserer Transcendental Meditasjon og anbefaler det til sine pasienter. Du kan lese mer om dette på www.doctorsontm.org. Helsefordelene er mange og er grundig dokumentert i hundrevis av anerkjente medisinske tidsskrift.

Men til syvende og sist, er det virkelig mulig å kombinere med en vestig livsstil?Absolutt! Faktisk, jo mer opptatt vi blir, jo viktigere er det at vi tar oss tid til ordentlig hvile og lader batteriene våre.

Most popular

No posts found.