Transcendental Meditation

Sweden: Learn Transcendental Meditation (TM)

Transcendental Meditation (TM) in Sweden: Teachers and Centers

Maharishi Institut för Kreativ Intelligens (MIKI), Veda House, Slipgatan 2, 117 39 Stockholm, Sweden
TM website in Swedish
E-post: info@tm-meditation.se
Tel: 08-300 450

Local teaching centers

Stockholm

tm meditation sweden stockholm sverige teachers laerer

tm meditation sweden stockholm sverige teachers olovsson

The National TM Centre
Veda House, hörnet Högalidsgatan – Slipgatan 2, Stockholm
Ing-Mari and Sixten Olovsson
Tel: 08 300 450
NB! Also available for courses in English

Hälsingegatan 40, 113 43 Vasastaden, Stockholm, Sverige
Sven-Erik Stigsson
Tel: 0708-791564

Dieselverkstaden, Sickla Köpkvarter, ingång Järnvägsgatan 17, Stockholm, Sweden
Sven-Erik Stigsson
Tel: 0708-791564

tm meditation sweden stockholm sverige teachers

Krysshammarvägen 6, 17157 Solna, Stockholm, Sweden
Krister Johansson
Tel: 08-25 96 67

Malmö

Wellness Room, Regementsgatan 14, 21142 Malmö, Sverige

Peta Axelsson (also available for courses in English) 0709586147
Anabela Simoes, tel: 0708-161820
Kenneth Larsson, tel: 070-1464684

Thomas Nordlund
Kerstin Toroczkay

Göteborg

Nordenskiöldsgatan 20, Linnéstaden, Göteborg, Sverige
Mikael og Monika Englund
Tel: 031-57 25 57

Eskilstuna

sverige sweden tm larer malmö kurs transcendental meditationKlintvägen 39, Eskilstuna, Sverige
Sven-Erik Stigsson
Tel: 0708-791564

Haninge

Klapperstensvägen 80A, 13761 Jordbro, Sverige
Anne-Louise Sandberg
Tel: 08 50010840

Uddevalla

goteborg malmö sverige sweden tm meditation larergoteborg sverige sweden tm meditation larer lagrosenKockhed 821, Henån, Uddevalla, Sverige
Yvonne og Stefan Lagrosen

Lund

Qvantenborgsvägen 15, Lund, Sverige
Kerstin Toroczkay and Peta Axelsson (also available for courses in English)
Tel: 0709586147

Höganäs

tm meditation larer sverige juntunenMandelgrensvägen 71, Höganäs, Sverige
Raimo Juntunen
Tel: 0707366003

Gävle

Folkets hus, Gävlevägen 24, Skutskär, 81434 Gävle, Sverige
Urban Olsson
Tel: 073-6428827

Höör

meditation larer sverige kurs tm lund

Nya Torg 3B, Höör, Sweden
Britt-Marie Källman
Tel: 073 074 90 66

Skurup

Mikael Ferm
Tel: 0703726525

Västerås

Studieförb Vuxenskolan, Östra Kyrkogatan 3, Västerås, Sverige
Jenny Lindström
Tel: 0702-709709

Hur lär jag mig Transcendental Meditation?

Första steget är att lyssna på ett kostnadsfritt informationsföredrag. Du kan boka in dig på en kurs, i samband med föredraget, eller här på sajten. Transcendental Meditation lärs ut på ett systematiskt sätt av välutbildade lärare och grupperna är små, för att kunna ge var och en den uppmärksamhet de behöver.

Under TM transcenderar du naturligt och upplever spontant djupare nivåer av medvetandet. Eftersom TM är så naturlig och spontan kan alla lära sig, oavsett bakgrund och utbildning. Resultaten brukar märkas omedelbart. Tjugo minuters meditation, två gånger om dagen, är sedan tillräckligt för att du ska få de goda effekterna.

Personlig vägledning är nödvändig

Varje människa är unik och därför är upplevelsen av meditationen olika. Därför är personlig undervisning av en lärare i Transcendental Meditation nödvändig. När meditationen lärs ut på ett riktigt och individanpassat sätt blir processen naturlig och utan ansträngning. Bara då kan man få maximal effekt.

Har man en gång lärt sig den naturliga tekniken kan man sedan utöva den på egen hand och behöver man ytterligare vägledning kan man få det på vilket TM-center som helst i hela världen.

TM-kursen del 1 – Att lära sig tekniken

Du lär dig Transcendental Meditation i 7 steg.

1. Informationsföredrag: en översikt över TM:s effekter på mental kapacitet, hälsa, relationer och samhället. Du får även möjlighet att ställa frågor. Alla är välkomna – även de som inte bestämt sig för att gå kursen. (1-1½ tim, kostnadsfritt)

2. Förberedande föredrag: Hur metoden fungerar och kursupplägg. Föredraget ges oftast i anslutning till informationsföredraget. (1 tim, kostnadsfritt).

3. Personlig intervju: Individuellt möte med TM-läraren, med tillfälle till personliga frågor (ca 10 min).

4. Personlig instruktion: Du lär dig TM-tekniken individuellt (1-2 tim).

5. Gruppträff: Personlig erfarenhet och praktisk tillämpning av Transcendental Meditation (2 tim).

6. Gruppträff: Hur Transcendental Meditation fungerar i medvetandet och nervsystemet (2 tim).

7. Gruppträff: Vision av målet: Upplysning – utveckling av hela vår potential (2 tim).

Steg 4-7 är alltid 4 dagar i följd. Steg 5-7 säkerställer att du använder TM-tekniken på rätt sätt och ger dig ytterligare kunskap, baserat på dina erfarenheter av meditationen.

TM-kursen del 2 – Uppföljningsprogram

Uppföljningsträffar varannan vecka i fyra-sex månader, för att se till att var och en mediterar på rätt sätt och för att öka kunskapen. Allt eftersom du mediterar får du djupare förståelse vilket bidrar till bättre erfarenheter.

Fortsatt möjlighet till uppföljning: Alla som har lärt sig Transcendental Meditation är sedan välkomna till TM-center överallt i världen, till gruppträffar eller individuell vägledning.

Kursavgifter

Ordinarie kursavgift 7900 kr

Studerande 4900 kr (heltidssstuderande från 10 år)

Barn 4-9 år 2500 kr (speciell meditationsteknik för barn till mediterande föräldrar)

Familjepris 13.500 kr

Gäller två eller tre personer i samma hushåll som anmäler sig samtidigt (en eller två vuxna samt ett eller två barn under 19 år). Med familjepriset kan kostnaden bli 35% lägre. Ytterligare familjemedlemmar betalar normalt pris.

Enskild kurs

Det finns även möjlighet att boka en enskild kurs – t. ex. för att kunna skräddarsy sina tider. Kontakta oss för information om priser.

Grupprabatt

För grupper på minst sex personer erbjuder vi förmånliga rabatter.

Finansiering

Delbetalning

Vi har ett avtal med Human Finans som kan erbjuda en räntefri avbetalning av kursavgiften under 6 eller 12 månader. I det fallet betalar Nordea kursavgiften till vår organisation innan kursstart. Klicka här för mer information.

Det finns även andra möjligheter till delbetalning.

Ersättning genom arbetsgivaren

Många arbetsgivare tvekar inte att betala TM-kurser för sina anställda eftersom de förstår att kursen är effektiv stresshantering som bidrar till personlig utveckling. När allt kommer omkring är kostnaden en investering som ger vinster och besparingar för företaget/organisationen. Varje framsynt arbetsgivare borde vara öppen för det som kan öka produktiviteten och minska sjukfrånvaron på företaget; det finns tillräckliga belägg för att TM åstadkommer detta.

Har du ett eget företag kan du be TM-läraren om en faktura. Är du anställd kan du fråga din arbetsgivare om företaget kan betala hela eller en del av TM-kursen.

Stipendier

Tack vare donationer finns stipendier tillgängliga. Om du har speciella ekonomiska omständigheter kan du ansöka om ett stipendium. Stipendiets storlek beror på din ekonomiska situation och täcker en del av kursavgiften. Formulär för att ansöka om stipendium finns tillgängligt när du kommer på informationsföredraget om TM (informationsföredraget är kostnadsfritt – anmäl dig på ett center närmast dig).

Att transcendera är något naturligt och ger så stora fördelar att det borde vara var och ens rätt att få uppleva det. Många av lärarna i Transcendental Meditation har arbetat i över 40 år med informera om TM och hålla kurser. De har ofta arbetat ideellt. Det borde vara det offentligas ansvar att se till att alla får möjlighet att lära sig TM, med tanke på allt som samhället skulle vinna på det. Fram till dess gör vår organisation vad vi kan för att alla ska kunna lära sig.

Vanliga frågor om Transcendental Meditation

Resultaten beror väl på ett lyckat utförande? Vad händer om jag inte kan meditera på rätt sätt?

Självklart beror resultaten på ett framgångsrikt utövande av Transcendental Meditation. Men i det här fallet innebär ”framgångsrikt” i de flesta fall helt enkelt bara ”regelbundet”. När det gäller lyckad meditation är principen för Transcendental Meditation enkel: vem som helst som kan tänka en tanke kan utöva TM eftersom processen är lika naturlig som tankeprocessen.

Sedan länge har det funnits en uppfattning om att det är svårt att utöva meditation på rätt sätt och att inte alla kan vänta sig att det lyckas. Men detta har helt och hållet att göra med den missuppfattning som funnits kring meditation, att det kräver någon sorts fokusering, ett sätt att tvinga sinnet att komma till stillhet. Koncentration är svårt, ofta obekvämt och kräver mycket disciplin.

Transcendental Meditation har absolut inte något att göra med det här. De två viktigaste orden som beskriver TM-tekniken är ”lätt” och ”naturlig”. Det är därför som till och med barn med ADHD, som behöver kämpa för att kunna sitta stilla med slutna ögon i fem minuter, lätt kan utöva TM-tekniken på rätt sätt. På samma sätt kan personer som är mycket ängsliga, fulla av ångest eller är väldigt stressade, inte bara upptäcka att TM-tekniken lätt utan till och med behaglig, på grund av att det tillstånd av inre vila de upplever under meditationen erbjuder en sådan kontrast mot deras vanliga tillvaro.

Värt att veta: För alla de forskningsresultat man kan se på denna hemsida är det som uppvisas alltid genomsnittsvärdet för en stor grupp människor. En del personer presterar bättre än genomsnittet, andra sämre, men genomsnittsvärdet ger den mest sanningsenliga bilden av vad man kan förvänta sig för egen del. Det är därför den här hemsidan är inriktad mer på vetenskaplig forskning än på alla möjliga personliga framgångshistorier som för det mesta bara representerar de bästa resultaten.

Behöver jag ändra livsstil för att lära mig Transcendental Meditation?

 

Most popular

No posts found.